1 Kor 13

"Om jag talar både människors och änglars språk men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan förflytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. Ty vår kunskap är begränsad och den profetiska gåvan är begränsad. Men när det fullkomliga kommer, skall det begränsade förgå.


När jag var barn, talade jag som ett barn, förstod som ett barn och tänkte som ett barn. Men sedan jag blev vuxen har jag lagt bort det barnsliga. Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.


Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken."


"Sen drack jag två glas läsk"

Jag, Elin och Lovisa hade tjejmiddag igår tillsammans. Alltför underskattat att laga mat, baka och se på romatiskt komedi tillsammans! En typisk tjejkväll sådär med massa snack(därifrån rubrik citatet), gottigheter så som en aning kladdig kladdkaka och drömmar bort till att finna kärleken lik som på film.


Baconlindad kyckling och klyftpotatis :)


Jive


Hörde en version av den här mixen på radion här om dagen, sjukt kul! Man blir ju nästan överpepp på att hoppa upp och ösa loss på dansgolvet!


Kontoret



Så här ser det ut framör mig på skivbordet. Räknar på löner, försöker ta tag i deklarationen, planerar livet tillsammans med stadens busstider, pluggar på inför mitt nya demojobb imorgon, gläds ut att jag ringt klart alla jobbsamtal för veckan(hurra!!) och inser samtidigt att jag har flera jobbmejl jag borde svara på.


En minut över eller?

Nu ska jag iväg på veckans andra intervju. Jag som förvirrad tjej vet inte ens vilken adress jag ska till... suck. Det är på söder iallafall. Sen ska jag iväg till jobbet och efter det på personalmöte, nej inte alls överplanerad dag(!) Mellan allt det där ska man hinna två klädbyten och äta mat. Bäst att sätta fart!


2012-04-23

Blev väckt av ett jobb imorse som ville att jag skulle komma på intervju. Snacka om att jag lät helt vimsig när jag pratade med henne, lika var det i fredags då jag faktiskt var vaken men lät helt borta. Folk måste tro att jag är den mest förvirrade tjejen i stan.

Har tagit tag i massa jobbiga samtal idag som jag skjutit på de senaste veckorna, men nu är det avklarat! Har typ telefonskräck fast jag jobbat på nummerupplysningen i fyra månader. Så nu efter alla dessa jobbmejl, telefonsamtal och jobbtänkande ska jag nu dra mig mot gymmet och njuta av min lediga dag.


Det finns alltid något att fira!

Vilka festliga dagar de har varit de senaste dagarna eller rättare sagt i helgen. Det började med att Brynäs tog SMguld så vi firade hemma hos Lovisa med champagne och sedan ner på stan en sväng. Vilken folkfest alltså, stämningen var likt att man tagit studenten, helt sjukt!





På fredagen var det till att fira Lina som fyllt 20 i veckan med först hemma hos henne och Anna för att sedan dansa loss på Slick.

Jobbade i helgen men på lördagskvällen hann jag minsann med maskeradfest som var minst sagt rätt spårad. Lovisa gick som sexig kanin, Andreas hangover och jag tant(tror jag missade temat en aning)


Matkasse

Vi har Linas matkasse hemma den här veckan, typiskt kul!


Nya tag!

Köpt nytt friskiskort(här ska tränas massa), köpt nytt busskort(här ska göras annat än att bara ligga hemma i soffan) och sökt utbildning(här ska göras något vettig av livet)


DÅM 12

Har spenderat helgen i älskade Undersvik med massa härliga människor! Distriksårsmöte för svenska kyrkans Unga Uppsala stift var det som stod på schemat. Såsammanfattat: långa möten, långa disskussiner, yrkande, attsatser, massa godis, mötesljus, lekar, pausunderhållning, mässor, vänner, möten och en helt fantastisk helg med andra ord.


Valbobrudarna hade minsta bordet precis brevid presidiet och talarstolen...


Talarstolen som även jag besökte!


Gaaaah!

Vad svårt allting ska vara med utbildningar och allt som hör därtill. Känns typ som om jag står och trampar och går runt i en cirkel och trampar vindruvor men att det aldrig blir till något gott drickbart vin utan bara en enda sörja.


20årsfestligheter


Kära Lovisa hade fixat och grejat i lördags så det var både bål och massa andra gottigheter(onyttigheter) som hon bakat och fixat. Trevligt med både gamla återseenden och nya bekantskaper!


Påskafton

Känner mig sådär lite hurtig nu efter att varit iväg på ett spinningpass kl 10.00 en lördagsmorgon när det dessutom är påskafton. Så medan tempot är uppe nu ska jag ta och fixa sånt där som läggs på hög för att det är så tråkigt, städa lite borde jag också ta och göra. Men ikväll så blir det 20årsfest för Lovisa! :D


Långfredag



Spenderade gårdagen ute i Hedesunda på morbrors 60årsfest. Mycket trevlig tillställning med massa prat, mat, dryck och även lite sång ibland :)


Glad Påsk!


Påskpynt, påskgodis och påskris

Personligen känner jag inte av att det är påsk och ledighet. Som jag sa till mamma igår "då man jobbar bara helger så blir påskhelgen bara en extra lång arbetsvecka"


RSS 2.0